FAQ items aan het laden...
Line-up2018-11-12T10:43:51+01:00

Winnaar Band Contest

13:00|

De winnaar van onze bandcontest is bekend : Cal Motto-Ros heeft het geluk ons festival te openen. Bekijk zeker eens zijn website om meer te weten van deze singer songwriter https://calmottoros.com/about/.

Peter Pancake

14:00|

Een verassend optreden van Peter Pancake. De zangeres Uma stond al eerder op de planken met de band BLACKFISH.
Nu komt ze met een nieuw concept met een freaky vibe, zeker de moeite om te bekijken!

Rijmtekkie Spansman

15:00|

Rijmtekkie Spansman, 34, Kortrijk. Rapt sinds ‘99.

Als member van WastelandMagazine hielp hij mee aan het eerste online rapplatform in België. Samen met Prev vormde hij het rapduo ‘Rijmtechniekers’ en in 2005 brachten ze hun eerste plaat ‘In Uw Speakers’ uit en vormden de 2 mc’s samen met 3 andere Vlaamse rappers het monsterverbond ‘Het Verdikt’ dat in 2007 ‘Blaaz M op’ dropte. In 2009 kwamen de 2 techniekers met hun 2e plaat ‘Nergens Anders’. Sinds 2011 is Rijmtekkie Spansman frontman bij de M’nB’s, een Kortrijkse Funkband dat hiphop en funk mixt met dikke porties humor en een ijzersterke live-show.
Zijn hardcore hiphopachtergrond en liveband-ervaring maken van Rijmtekkie Spansman een geoliede MC en liveperformer waardoor hij in 2018 de Belgische Titel EndOftheWeak wist te verzilveren. Met die titel vertegenwoordigde hij België op het WK in Parijs en eindigde hij op een gedeelde 5e plaats!
Momenteel werkt hij samen met Rookwalm aan een eerste solo-plaat die eind 2019 dropt! Ready for this phonk?

Gèsman

16:15|

Gèsman es ne muziekgroep ut Kortrijk. Zelve noemn ze uddere styl spacecowboymuziek, de muziek is best omschrevn als poprock me americana, indierock en psychedelic invloedn. Typisch an de groep es da ze in ’t Kortiks ziengn, woardeure da se dikwils vergeleekn weirdn me Johny Turbo.

A Murder in Mississippi

17:45|

A Murder in Mississippi brengt roots muziek, een mengeling van americana, country, folk, blues en zelfs Irish melodies. De bandleden delen hun passie voor muziek en brengen hun unieke achtergronden samen tot een breed gamma aan klanken, en creëren zo een eigen stijl. Van zachte harmonieën tot opzwepende melodieën; ze nemen je mee naar de weidse vlakten van Noord-Amerika.

The Gambits

19:30|

Ze zijn een rockabilly coverband uit Harelbeke/Kortrijk, West-Vlaanderen. Sinds 2013 brengen ze iedereen aan het dansen!
Hun gevarieerde playlist is een verzameling van alle beste rockabilly, country en rock’n’roll klassiekers. Ze hebben het dan natuurlijk over Johnny Cash, Elvis Presley, The Beatles, Jerry Lee Lewis, Bill Haley, Eddie Cochran, Stray Cats… De ene hit na de andere passeert de revue, nummers die ongetwijfeld voor sfeer en ambiance zorgen! Put on your dancing shoes.

Brazzmatazz

21:30|

Een tros muzikanten uit verschillende uithoeken van het muzikale universum, vond mekaar geregeld terug in de smeltkroes van de Den Hoed Music Jamsessies.
Uit deze nachtelijke escapades ontsproten plannen voor een improviserend orkest, een brassband die steunt op ‘instant arranging’-principes. Maar dan natuurlijk wel eentje met een bombastische sound, die eender welke menigte aan het dansen krijgt!
Gewapend met enkel blazers en percussionisten, nemen ze invloeden uit o.a. New Orleans en de Balkan, mengen die met Jamaicaanse ska en reggae, en halen de hele hoop door een westerse jazz- en drum ‘n’ bass-mangel.
Het resultaat is een hoogst dansbaar, eeuwig veranderend, onweerstaanbaar opzwepend muzikaal feest!
In 2015 zag hun eerste EP “HUA!” het licht, een plaatje vol dansbare schijven, die hun diversiteit als muzikanten en als orkest aantonen.
Live stonden ze al ter bewondering op podia als De Nijdrop, Polé Polé Gentse Feesten, Charlatan en Dranouter Festival.
Ook werden ze in 2016 verkozen tot “Strafste Straatmuzikant” van de Gentse Feesten.

Lisa Jordens

23:00|

Lisa Jordens is een jonge deejay met een funky vibe en een eindeloze energie. Klassiek geschoold als violist, niets maakt haar gelukkiger dan het zien van Macklemore-liefhebbers die dansen op Goran Bregovic en vice-versa. Optreden deed ze al in de EU en ASIA, waaronder België, Hongarije, het VK, Zweden en China. Door haar recente pop-world-mixen brengt ze een eclectisch publiek samen met een gemeenschappelijke liefde voor de veelzijdigheid van muziek. Lisa gaat er echt helemaal voor. Gedreven door haar oprechte liefde voor muziek wil ze dansvloeren in brand steken door mensen uit hun gedachten te drijven. Oh blije dag!!

Presentator : Luc Dufourmont

23:05|

De presentatie wordt de hele dag voorzien door niemand minder dan Luc Dufourmont.

Ooit frontman in de door ‘Dokter Dekerpel’ opgerichte Ugly Papas, een band waarmee hij de finale bereikte van Humo’s Rock Rally. Hij speelde ook nog in de band Spokane 4774 om daarna door te breken met de punkband ID!OTS.

Hij kreeg ook rollen in de tv-series Bevergem (vertolkte Luc Roste, leider van de ‘Bende van de Roste’) en Callboys. Kortom aan muzikale kennis en humor geen gebrek.