Sperwer is een band uit het Kortrijkse. De band ontstond rond de opnames van een eerste demo en bestaat uit leden van Druzhnik en I will, I swear. ‘JAGER’, een lied uit hun repertoire, begint met dreigende drums, een jachtige gitaarriff en goedgeplaatste zuchtjes. De koele synths en rondslingerende effecten zorgen voor een eightiessfeertje. Het zit ‘em in de details. Een beetje zoals een bombastische The Postal Service of misschien een gitaarversie van Röyksopp? Het is moeilijk om referenties te vinden, en dat maakt het nog des te beter. Doe de ogen dicht en je staat in een zweterige kelder te dansen, omringd door alleen het mooiste wat deze aardbol je te bieden heeft. Sperwer klinkt niet als alle andere bands. Hun geluid is origineel, de songs zijn poppy, lekker lo-fi mét een serieuze angel aan.