Ben Cane werd geboren in de lente van 2014 toen enkele verdwaalde muzikale zielen elkaar tegen het lijf liepen. Gebaseerd op oude ‘negro prison songs’ gingen ze jammend door de daaropvolgende zomer. De zomer was heet – en uit die hitte vloeide een bescheiden try-out in praatcafé zaliger ‘De Nodige Deugd’ te Moorslede, waar de vintage inrichting en huiselijke sfeer hen inspireerden richting hun concept. Sinds ze in januari 2015 een bende van zes vormden rolden de optredens binnen. Al snel werden ze berucht omwille van hun trouwe fanbase die hen overal op de voet volgden, met telkens opnieuw een wild feestje als gevolg. Het songwriten wordt intussen al sterk beïnvloed door gerijpte namen als The Doors, The Who en andere mijlpalen, maar daarnaast ook recentere formaties als Triggerfinger en The Raconteurs. Ook wordt hun muziek wel eens “Dread Rock” genoemd, gezien ze haast allemaal door het leven gaan met een wilde bos dreadlocks. Daarmee wist Ben Cane intussen al enkele plekken te verzilveren op grotere podia als Isotopia, Muzikale Dinsdagen, Schippersweekend, etc.