Barabas maakt ambiance folk! Gedreven door de de wil om vooral zelf plezier te maken proberen ze met hun opzwepende ritmes en uitnodigende meezingers een grote glimlach bij het publiek op te wekken. Oorspronkelijk is het viertal gestart als een coverband die het leukere folkrepertoire naar zijn eigen hand zette, maar het laatste jaar komen er bij mondjesmaat ook eigen brouwsels bij.
Belangrijkste instrumenten uit de bezetting: Gitaar, Altviool, Contrabas, Banjo, Mandoline, Accordeon en tonnen enthousiasme.
De bandleden (Els op de altviool; Tim op de gitaar, banjo en de kickdrum; Stijn op de gitaar en mandoline; Geert op de contrabas en accordeon) hadden in het najaar van 2006 het idee om hun nieuwe instrumenten even samen uit te testen. Vanaf het eerste moment was de magie er waardoor het naar de eigen hand zetten van Ierse klassiekers of het ‘verfolken’ van nummers als ‘Just Can’t Get Enough’, ‘Centerfold’ e.d. praktisch geen moeite kostte. Dit werd uitgetest langs de Brugse binnenpleintjes en vlug werd duidelijk dat hier meer in zat.
Een drietal jaar – en een hele reeks optredens in jeugdhuizen, op plaatselijke festivals en feestjes later – kwam de goesting om eigen nummers te maken boven drijven. Beetje per beetje wordt het repertoire op deze manier uitgebreid. Voorwaarde is: ambiance! Een hele opgave, maar oordeel gerust zelf…