Barabas maakt ambiance folk! Gedreven door de de wil om vooral zelf plezier te maken proberen ze met hun opzwepende ritmes en uitnodigende meezingers een grote glimlach bij het publiek op te wekken.

In 2006 heeft het vijftal voor het eerst het idee opgevat om de instrumenten samen op te nemen. Vanaf dat eerste moment hing de magie in de lucht. Het naar de eigen hand zetten van Ierse folk- klassiekers of het ‘verfolken’ van nummers als ‘Just Can’t Get Enough’, ‘Centerfold’ e.d. kostte praktisch geen moeite. Dit recept werddan ook veelvuldig uitgetest langs de Brugse binnenpleintjes en vlug werd duidelijk dat hier meer in zat.

Een aantal jaar – en een hele reeks optredens in jeugdhuizen, op plaatselijke festivals en feestjes later – kwam de goesting om eigen nummers te maken boven drijven. Beetje per beetje wordt het repertoire op deze manier uitgebreid. Voorwaarde is: ambiance! Een hele opgave, maar oordeel gerust zelf…