20182019-04-26T14:34:44+02:00

Mr. Oui

Monsieur Oui: Lokaal geweld die elk weekend wel ergens in het Kortrijkse een feestje aan het dansen zet. Als resident in Den Bras, Trap en Vagant leerde hij van alle markten thuis te zijn. Wie er afgelopen jaren op Sinksen bij was weet dat Mr. Oui geen genre uit de weg gaat. Hij mixt oldies in newbies, RnB in Rock n’ Roll, Funk in Folk en daartussen krijg je af en toe een hitje die je bijna vergeten was. Mr. Oui sluit de avond af met een twee uur durende set. Party verzekerd…

Barabas

Barabas maakt ambiance folk! Gedreven door de de wil om vooral zelf plezier te maken proberen ze met hun opzwepende ritmes en uitnodigende meezingers een grote glimlach bij het publiek op te wekken.

In 2006 heeft het vijftal voor het eerst het idee opgevat om de instrumenten samen op te nemen. Vanaf dat eerste moment hing de magie in de lucht. Het naar de eigen hand zetten van Ierse folk- klassiekers of het ‘verfolken’ van nummers als ‘Just Can’t Get Enough’, ‘Centerfold’ e.d. kostte praktisch geen moeite. Dit recept werddan ook veelvuldig uitgetest langs de Brugse binnenpleintjes en vlug werd duidelijk dat hier meer in zat.

Een aantal jaar – en een hele reeks optredens in jeugdhuizen, op plaatselijke festivals en feestjes later – kwam de goesting om eigen nummers te maken boven drijven. Beetje per beetje wordt het repertoire op deze manier uitgebreid. Voorwaarde is: ambiance! Een hele opgave, maar oordeel gerust zelf…

Ed Sullivan Quartet

Graag stellen we voor: The Ed Sullivan Quartet! Een sixties – tributeband die probeert om niet te vervallen in clichés. Vier topmuzikanten die hun strepen verdienden in tal van andere bands (Captain Compost, TurboAliveBand, Unlock Dialogue,…) nemen je mee naar de magische jaren ’60! Muzikale o(o)rgasmes bij het herkennen van zoveel lekkers, ondersteund door heerlijke beelden tijdens of tussen de nummers.

Een greep uit de playlist: People are strange – the Doors / For you love – the Yardbirds / The Letter – the Box Tops / Sunny Afternoon – the Kinks / Keep on running – the Spencer Davis Group / The Game of Love – Wayne Fontana and the Mindbenders / I Get Around – Beach Boys / …

Tiny Legs Tim

Tiny Legs Tim werd vooral bekend als het éénmansproject van blues gitarist Tim De Graeve. Hij heeft zich ontpopt tot een schitterende blues muzikant en bouwt gestaag en eigenzinnig verder aan een succesvolle carrière. De Graeve mocht ook reeds het voorprogramma spelen voor Pete Doherty en voor Richard Thompson. Tiny Legs Tim, een schitterende diamant uit eigen streek!

M’nB’s

M’nB’s pak’n je mee ip ne psychedelischen trip van groovy funk tot oldskool hiphop, van swingnde reggae tot bjistigen disco.
Zudr zin nie vies van funky gitoarn en kletsnde drums, van ne zwoarn bass en funky raps.
Ol dadde in tkortriks mi ne serieuzn oek of? Ideal vwo de fjeeste van den jisten kommunikant of da jubeleum van pepe en meme…!

Corneel, Nanske & Louise

Corneel, Nanske & Louise is een band van Kortrijk. Hun zelfgeschreven muziek is fel geïnspireerd door grootheden als Leonard Cohen, Bob Dylan, Johny Cash en Neil Young. De twee stemmen worden begeleid op gitaar en op prachtige wijze ondersteund door de accordeon. Occasionele toetsen mondharmonica maken het geheel af.

Insta Gib

Eindelijk verenigen de broers uit Kortrijk (Vincent en Jeroen Truijens) zich.

Elk met hun eigen achtergrond – Electro/techno versus hiphop – ze vechten om het beste uit beide werelden te halen om van daaruit maximale kracht, emotie en muzikaliteit te kunnen leveren; om meer te zijn dan alleen de som van de delen.

Ze halen hun inspiratie uit bands als Apparat, Jamie Woon, Prodigy, Nathan Fake, Laurent Garnier, Kendrick Lamar, Danny Brown, Radiohead, The Subs, Plastikman, The Streets, Kid Cudi, Childish Gambino.