Tien supergemotiveerde, geschoolde en ervaren muzikanten, diepgeworteld in hun (West-)Vlaamse roots, verenigen  zich in hun ultieme uitdaging: het beste van de Balkan te mengen met eigen tradities.
Net zoals de Balkan-muziek een dolle cocktail is met het beste van vele plekken, wil BRASSAHOLIC  je een programma voorschotelen om muzikaal te likkebaarden. BRASSAHOLIC is een gereduceerde fanfare waarin alle ballast overboord gegooid werd en teruggebracht tot de essentie. “Rechtentechtendeure” zoals ze in het West-Vlaams zo plastisch weten te zeggen. Uitgebalanceerde songlijnen ondersteund door een strakke ritmesectie creëren ruimte voor virtuoze zijsprongen en verrassende wendingen. Kortom een band om te ontdekken en te koesteren. De Goran Bregoviccen, Emir Kusturica’s, Dejan Petroviccen en Bodan Markoviccen kijken glimlachend  en genietend over hun schouder mee… nooit durfden ze dromen dat er in Vlaanderen muzikanten op zo’n imponerende manier met “hun” muziek aan de slag zouden gaan…BRASSAHOLIC moet je gezien hebben, moet je gehoord en gevoeld hebben, moet je geproefd en geroken hebben.