20172018-11-12T10:56:21+01:00

2 KG HOOFDVLEES

2KG HFDVLS begint een vaste waarde te worden op ons festival. Dit exemplaar is er wel één met een problematische spelling: 2KG HVDVLS. Pardon? ‘Ik krijg vaak advies om de naam te veranderen. Maar hij blijft. Het is begonnen als grap: vrienden hadden me gevraagd onder welke naam ik op hun affiche moest staan. Ik had net een foldertje van de tombola in het dorp onder ogen. De hoofdprijs was 2kg hoofdvlees!’.
Op 18 mei 2016 stond 2KG HFDVLS tussen de betere namen van het Dj landschap. Hij kreeg extact 15min om de Genste Charlatan Dj’s arena op zijn kop te zetten. Wie de Red Bull Thre3Style  won mocht zijn platen inpakken en in december 2016 de Belgische driekleur gaan verdedigen op de World Championships in Santiago, Chili. Spijtig genoeg viel 2KG net niet in de prijzen maar de dj’s arena stond wel helemaal op zijn kop.

BRASSAHOLIC

Tien supergemotiveerde, geschoolde en ervaren muzikanten, diepgeworteld in hun (West-)Vlaamse roots, verenigen  zich in hun ultieme uitdaging: het beste van de Balkan te mengen met eigen tradities.
Net zoals de Balkan-muziek een dolle cocktail is met het beste van vele plekken, wil BRASSAHOLIC  je een programma voorschotelen om muzikaal te likkebaarden. BRASSAHOLIC is een gereduceerde fanfare waarin alle ballast overboord gegooid werd en teruggebracht tot de essentie. “Rechtentechtendeure” zoals ze in het West-Vlaams zo plastisch weten te zeggen. Uitgebalanceerde songlijnen ondersteund door een strakke ritmesectie creëren ruimte voor virtuoze zijsprongen en verrassende wendingen. Kortom een band om te ontdekken en te koesteren. De Goran Bregoviccen, Emir Kusturica’s, Dejan Petroviccen en Bodan Markoviccen kijken glimlachend  en genietend over hun schouder mee… nooit durfden ze dromen dat er in Vlaanderen muzikanten op zo’n imponerende manier met “hun” muziek aan de slag zouden gaan…BRASSAHOLIC moet je gezien hebben, moet je gehoord en gevoeld hebben, moet je geproefd en geroken hebben.

THE DAMNETTES

The Damnettes brengen populaire en dansbare covers in een snedig jasje.  Party verzekerd en dit in een vet-strakke show vol anthems en classics. Punk, dance en pop springen alle kanten op, net als jij. Ze brengen mixes en mashups van aanstekelijke oldies en 2014-hits. Natuurlijk zijn er ook verdoken riffs van alternatieve klassiekers voor de meerwaardezoeker.
Kortom deze coverband hapt weg als een frisco met extra nootjes en dubbele portie chocolade.

ONDEROND

West-Vlaamse MC die rapt over zijn dagelijkse ondervindingen in het leven, al dan niet aangevuld met een hevig hoopje onzin. Sinds heden op ’t podium vergezeld door 2KG Hoofdvlees!

BEN CANE

Ben Cane werd geboren in de lente van 2014 toen enkele verdwaalde muzikale zielen elkaar tegen het lijf liepen. Gebaseerd op oude ‘negro prison songs’ gingen ze jammend door de daaropvolgende zomer. De zomer was heet – en uit die hitte vloeide een bescheiden try-out in praatcafé zaliger ‘De Nodige Deugd’ te Moorslede, waar de vintage inrichting en huiselijke sfeer hen inspireerden richting hun concept. Sinds ze in januari 2015 een bende van zes vormden rolden de optredens binnen. Al snel werden ze berucht omwille van hun trouwe fanbase die hen overal op de voet volgden, met telkens opnieuw een wild feestje als gevolg. Het songwriten wordt intussen al sterk beïnvloed door gerijpte namen als The Doors, The Who en andere mijlpalen, maar daarnaast ook recentere formaties als Triggerfinger en The Raconteurs. Ook wordt hun muziek wel eens “Dread Rock” genoemd, gezien ze haast allemaal door het leven gaan met een wilde bos dreadlocks. Daarmee wist Ben Cane intussen al enkele plekken te verzilveren op grotere podia als Isotopia, Muzikale Dinsdagen, Schippersweekend, etc.

SPERWER

Sperwer is een band uit het Kortrijkse. De band ontstond rond de opnames van een eerste demo en bestaat uit leden van Druzhnik en I will, I swear. ‘JAGER’, een lied uit hun repertoire, begint met dreigende drums, een jachtige gitaarriff en goedgeplaatste zuchtjes. De koele synths en rondslingerende effecten zorgen voor een eightiessfeertje. Het zit ‘em in de details. Een beetje zoals een bombastische The Postal Service of misschien een gitaarversie van Röyksopp? Het is moeilijk om referenties te vinden, en dat maakt het nog des te beter. Doe de ogen dicht en je staat in een zweterige kelder te dansen, omringd door alleen het mooiste wat deze aardbol je te bieden heeft. Sperwer klinkt niet als alle andere bands. Hun geluid is origineel, de songs zijn poppy, lekker lo-fi mét een serieuze angel aan.

BILLBOARD

Piepjong – gemiddeld 16 – en toch al een unieke sound. Dit is een band met heel wat potentieel,” aldus de jury van de Kunstbende (feb. 2016).
De eervolle vermelding die ze toen kregen, gaf hun een boost. Ondertussen hebben ze al een flink aantal nieuwe nummers. De stijl? Alternatieve rock met elektronische invloeden. Oftewel: synthesizers en originele effecten, gecombineerd met stevige gitaren en drum. Stap voor stap mogen ze nieuwe optredens aan hun agenda toevoegen en prijken ze op meer en meer affiches. Ook ons oor viel op hun waardoor ze een podiumplaats op Mark-é verdienen. Hun toekomst? Het publiek laten kennismaken met hun songs tot ver buiten de grenzen van onze Westhoek…maar voornamelijk willen ze hun amuseren.

 

WINNAAR KUNSTBENDE – THE BLACK GASOLINES

De winnaar van de Kunstbende van 2017 in Kortrijk krijgt bij ons een plaats op het podium. Dit jaar won de groep the black gasolines. Dit is een driekoppige Blues/Rock band uit Kortrijk (West-vlaanderen). De groep bestaat uit: (15)Bass & Zang, (16)Gitaar en een (18)Drummer. Ze schrijven hun repertoire helemaal zelf met af en toe een frisse cover!